Stormloop op Media Markt na actie via reclamefolder verspreiding

mediamarkt folderDat reclamefolder verspreiding consumenten snel kan aanzetten tot het ondernemen van actie om een aanbieding of spectaculaire promotie maar niet te hoeven missen, is onlangs maar weer eens duidelijk geworden. De winkels van de keten Media Markt werden na de verspreiding van een folder met daarin de aankondiging van een actie overspoeld door klanten. De aanbiedingen uit de folder die huis aan huis werd verspreid, trokken direct de aandacht van een grote groep consumenten die massaal naar de winkels toekwamen om van de aanbieding te kunnen profiteren. Het investeren in een folder blijkt nog altijd een marketinginstrument dat zeer effectief kan werken, zoals naar aanleiding van de actie is gebleken.

Massale toestroom klanten
De massale toestroom van klanten had alles te maken met een speciale aanbieding die de keten via reclamefolder verspreiding had aangekondigd. Er werden onder meer Uggs en fietsen aangeboden voor een spectaculaire prijs en dat zorgde ervoor dat er sprake was van een grote toestroom van klanten. Het ging zelfs zover dat er klanten voor de deuren van de winkel stonden te wachten ver voordat de deuren geopend zouden worden.

Tijdens de landelijke actieweek Gekkenhuis heeft de Media Markt die in de folders werd aangekondigd, werden er producten opgenomen in het assortiment met een tijdelijk karakter. Het bijzondere was uiteraard dat de producten niet in het reguliere aanbod te vinden zijn en dat was ook een reden waarom de aandacht van het grote publiek werd getrokken. Bij een winkel in Almere was de toestroom zo groot dat er zelfs dranghekken werden geplaatst. In de actiefolder stond vermeld dat het aanbod van producten per vestiging kan verschillen, zodat er ook klanten zijn geweest die voor hen helaas net achter het net hebben gevist.

Op = op actie
De electronicaketen heeft via de reclamefolder verspreiding laten weten dat er een beperkte voorraad van tijdelijke producten zou zijn. Er was dan ook duidelijk sprake van een Op = op actie en dat kan zoals nu ook is gebleken, leiden tot het niet kunnen voldoen aan de vraag van klanten. De speciale actie kreeg overigens ook aandacht via kanalen als social media. Er werden vooral veel foto´s verspreid die een indruk gaven van de drukte rondom de winkels van de elektronicaketen.

Succes van de reclamefolder
De actie van het verspreiden van folders met een speciale promotie heeft bij deze winkelketen tot een enorm succes geleid. Dat laat meteen ook maar weer zien dat de tijd van folderverspreiding nog lang niet voorbij is. De consumenten bladeren de folders doorgaans op hun gemak door en daar waar geprofiteerd kan worden van een spectaculaire aanbieding, zal er direct een grote vraag ontstaan. Uiteraard is het verspreiden van reclamefolders ook nog altijd bijzonder effectief met minder spectaculaire acties, want consumenten blijven nu eenmaal altijd op zoek naar aanbiedingen, kortingen, voordelen en speciale promoties. Een folder leent zich in dat opzicht perfect om een doelgroep te interesseren voor producten die bijvoorbeeld in de aanbieding zijn of tijdelijk in het assortiment zijn opgenomen.