Supermarktketen combineert folder met persoonlijke online aanbiedingen

coopCoop is een supermarktketen die net als andere supermarkten meerdere kanalen inzet om de klant op een doelgerichte manier te bereiken. Dat wordt onder meer gedaan door reclamefolders huis aan huis te verspreiden met daarin een divers aanbod van producten en speciale aanbiedingen. In de folders die verspreid worden in een bepaald gebied, worden geen persoonlijke aanbiedingen opgenomen die aan de consument zijn gericht, maar algemene aanbiedingen waar iedereen gebruik van kan maken. In aanvulling op de algemene folderverspreiding komt de supermarktketen nu echter ook met een op de klant afgestemd aanbod dat online beschikbaar wordt gesteld.

Persoonlijke aanbiedingen
Door naast de algemene aanbiedingen die via folderverspreiding bij de klant terechtkomen ook persoonlijke aanbiedingen te verstrekken, wordt het aanbod nog meer op de behoefte van de klant afgestemd. De klanten van de supermarktketen Coop die over een klantenkaart beschikken, kunnen voortaan persoonlijke aanbiedingen ontvangen als dat gewenst is.

Er zijn eerder al testen op kleine schaal uitgevoerd en die zijn zo succesvol geweest, dat er nu een verdere uitrol over andere supermarkten van deze keten wordt plaats zal vinden. Iedereen, die klant is van Coop kan van een eigen webomgeving gebruikmaken, waar via MijnCoop toegang tot kan worden verkregen. Het bijzondere is dat er alleen aanbiedingen en informatie voor de klant beschikbaar zijn die niet in de folder is te vinden die op wekelijkse basis wordt verspreid. In dat opzicht is het dan ook een uitstekende aanvulling op de wekelijkse verspreiding van de reclamefolder van Coop.

Eigen webomgeving
Klanten die een klantenkaart hebben en naast de aanbiedingen die in de wekelijkse folder staan ook graag persoonlijke aanbieden en informatie wil ontvangen, kan zich aanmelden voor de eigen webomgeving. De klant dient zich dan ook eerst te registreren voordat er toegang wordt geboden.

Tijdens het registratieproces kan de klant bovendien aangeven hoeveel informatie er door Coop gebruikt mag worden om aanbiedingen te doen. Indien er veel informatie gebruikt mag worden, dan kunnen de aanbiedingen nog beter op de klant worden afgesteld.

De webomgeving van de supermarkt heeft klanten overigens nog meer te bieden dan alleen de persoonlijke aanbiedingen, want het is ook mogelijk om bijvoorbeeld naar recepten te zoeken of online boodschappen te bestellen. Dat kunnen ook producten zijn die de klant bijvoorbeeld in de folder heeft gezien. Uiteraard wordt deze dienst alleen aangeboden indien de supermarkt een vestiging is die over een bezorgdienst beschikt. Het aanbieden van een persoonlijke webomgeving kan een groot succes worden. Sinds de lancering zijn er al meer dan 25.000 klanten van Coop die zich geregistreerd hebben.

De combinatie van online en offline marketing smelt steeds meer met elkaar samen en kunnen elkaar, zoals nu ook weer blijkt bij de supermarktketen Coop prima aanvullen. Met algemene aanbiedingen in de folder van de supermarkt die iedere week weer in vele plaatsen huis aan huis wordt bezorgd en de keuze van de klant om al dan niet gebruik te maken van de persoonlijke aanbiedingen wordt de klant op een doeltreffende manier bereikt.