Tijdens televisie kijken leest 39 procent van de consumenten reclamefolders

Consumenten gebruiken tijdens het televisie kijken de smartphone en de laptop steeds vaker. Het SKO onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan vijftig procent van de bezitters van een computer tegelijk op de computer zit en televisie kijkt. Dat percentage is met 63% nog hoger voor de gebruikers van een smartphone of tablet.

 

Folders lezen en televisie kijken

Uit het onderzoek is gebleken dat ruim zeventig procent van de deelnemers aan het internetten is tijdens het televisie kijken. Televisie kijken gecombineerd met actief zijn op social media geldt voor 41% en het folders bekijken en naar de televisie kijken geldt voor 39% van de respondenten.

 

De resultaten zijn vooral voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar opmerkelijk te noemen. Van deze groep vindt vijf procent het belangrijkste scherm het televisiescherm. De smartphone is veruit favoriet met 59% en die wordt gevolgd door de laptop met 38%.

 

Televisie minder belangrijk

Het Media en Adviesbureau Stroom heeft in samenwerking met het panelbureau Noviodata  naar aanleiding van het onderzoek van SKO een grootschalig consumentenonderzoek uitgevoerd. Daarin werd onderzocht of in het huishouden de televisie nog als het belangrijkste scherm werd gezien of dat andere apparatuur, zoals een smartphone, tablet op laptop de belangrijkste positie heeft ingenomen.