Beste winkels krijgen ING Retail jaarprijzen

ing-retail-jaarprijzenRituals Cosmetics, De Keurslager, Van Tilburg Mode & Sport en Linneweever Optiek zijn deze keer als winnaars uit de bus gekomen van de ING Retail Jaarprijzen 2009. Het publiek heeft voor het onderdeel Beste Zelfstandige Winkel haar keus laten vallen op Van Tilburg Mode & Sport, waar de vakjury koos voor Linneweever Optie in de plaats Wateringen. Het publiek koos voor het onderdeel Beste Winkelketen voor De Keurslager, maar de vakjuryprijs werd uitgereikt aan Ritual Cosmetics. Anita Witzier presenteerde de prijsuitreiking van de ING Retail Jaarprijs 2009 in Studio 21 in het bijzijn van de complete landelijke retailtop. In 2009 was het al de veertiende keer dat de negen verschillende prijzen werden uitgereikt. Veel van de grote winnaars verspreiden wekelijks miljoenen folders huis aan huis om zo de consument te bereiken.

Publiek kiest beste winkelketen van Nederland

Het publiek heeft massaal voor De Keurslager als beste winkelketen van Nederland gekozen, die voor de eerste keer in de prijzen is gevallen. Een gemiddeld cijfer van 7,9 voor de verschillende beoordeelde aspecten, was voldoende voor de overwinning. Het belangrijkste aspect vond het publiek het aspect Assortiment en het aspect Prijs-kwaliteitverhouding. Op het aspect Service scoorde De Keurslager het hoogste cijfer van 8,43. Het aspect Deskundig Personeel werd met een 8,35 beloond en het aspect Assortiment met een 8,41. In 2008 werden er ook al hoge cijfers toegekend aan deze winkelketen, maar werd de keten geen eerste, omdat er onvoldoende beoordelingen waren ingediend. Het onderzoek wordt overigens elk jaar gedaan door Q&A Research & Consultancy.

Vakjury kiest beste winkelketen van Nederland.

De vakjury was een andere mening toegedaan en heeft als winnaar van de beste winkelketen Rituals Cosmetics aangewezen. De prijs werd onder meer toegekend omdat het bedrijf topkwaliteit biedt voor een eerlijke prijs. Ook maakt deze winkelketen van simpele dingen een bijzonderheid op het gebied van cosmetics. De vakjury oordeelde dat deze winkelketen een sterk concept in de markt heeft gezet en is van mening dat Ritual Cosmetics van nationaal niveau kan uitgroeien tot een internationaal merk dat tot de top kan behoren.

Vakjury kiest beste winkel van Nederland

Linneweever Optiek kreeg de Vakjuryprijs voor beste zelfstandige winkel. Reden voor de toekenning van de prijs was onder meer omdat de jury van mening is dat het bedrijf tot de meest gerenommeerde opticiens van Nederland behoort. Klantenservice en kwaliteit en de mix van merken wogen zwaar mee in de beoordeling van de vakjury om te besluiten deze winkel tot de beste zelfstandige winkel van Nederland uit te roepen.

Publiek kiest beste winkel van Nederland

Het bedrijf uit Nistelrode, Van Tilburg Mode & Sport kreeg van het publiek de prijs voor beste zelfstandige winkel toebedeeld met een cijfer van 8,5 in de eerste ronde van de beoordeling. Het bedrijf was eerder al in de provincie Noord-Brabant tot winnaar uitgeroepen, waarna het in de eindfase mocht strijden met negen andere provinciale winnaars. De provincies Zeeland en Drenthe deden niet mee in de eindstrijd, vanwege onvoldoende beoordelingen. Ook dit onderzoek wordt elk jaar weer gedaan door Q & A Research & Consultancy.

De prijswinnaars 2009 op een rij

Hoofdprijzen:

Ritual Cosmetics: beste winkelketen vakjury

Linneweever Optiek: beste zelfstandige winkel vakjury

De Keurslager: beste winkelketen publiek

Van Tilburg Mode & Sport publiek

Andere prijzen

De Keurslager publieksprijs shopper award

Leurs Tuincentrum ‘leukste winkel om bij te werken’ HBD

Schuurman Schoenen uit Borne KCH Human Capital Award

Van Soest uit Amsterdam ING Retail Jaarprijs Beste Starter

Hunkemöller ING Retail Jaarprijs Beste Bricks & Clicks