Folder brengt meer omzet voor retailers

retailersRetailers kunnen veel voordeel halen uit een folder. De reclamefolder is namelijk verantwoordelijk voor dertig procent van de omzet van retailers. Dit percentage komt in elk geval naar voren als alle aankopen bij de retailer bij elkaar worden opgeteld na het moment dat consumenten de folder hebben bekeken.

Steekproef

Om tot bovenstaande conclusie te kunnen komen is er een steekproef gehouden onder meer dan veertig retailers. Het onderzoek is uitgevoerd door Ed Peelen van ICBS Marketing and Strategy in samenwerking met onderzoeksbureau Team Vier. De Dag van de Brievenbusreclame is de dag waarop de resultaten van dit onderzoek bekend zijn gemaakt.

38 miljoen euro

Het is gebleken dat de retailers, die aan het onderzoek hebben deelgenomen op jaarbasis 38 miljoen euro aan folders uitgeven. De reclamefolder wordt dan ook al het meest efficiënte communicatiemiddel gezien, dat merken en bedrijven gebruiken kunnen. Ook andere middelen, zoals relatiemedia en e-mailmarketing hebben invloed geven de onderzoekers aan. Van de respondenten geeft zeventig procent aan dat de ROI van folders zich ten aanzien van de andere mediakanalen veel beter verhoudt.

Digitale media versus reclamefolder

Van de respondenten is 68 procent van mening dat de digitale media nooit de folder zal verdringen. 88 procent van de respondenten meldt wel te verwachten dat er meer tijd zal worden besteed aan online media, waarbij 36 procent veronderstelt dat dit invloed zal hebben op het folderbudget. Overigens geeft 63 procent van de deelnemers aan dat de leveranciers een bijdrage leveren aan de folder. Bijna 20 procent meent dat de reclamefolder in combinatie met radioreclame de beste combinatie is. !7 procent denkt dat de combinatie met televisiereclame meer resultaat oplevert. Van hun eigen website verwachten de retailers echt het meeste. Althans volgens 39 procent van de respondenten.