Investering van SanomaVentures in Scoupy

Het mediabedrijf SanomaVentures heeft bekendgemaakt te investeren in Scoupy. De investering wordt gedaan in de applicatie mobile couponing voor smartphones. Dit is al de tweede grote investering die in een tijdsbestek van een maand heeft plaatsgevonden. Zo heeft Netwerk VSP als dochter van PostNL in de applicatie een minderheidsbelang genomen.

 

Miljoenen consumenten bereiken

Valentijn Bras is directeur en een van de oprichters van Soucpy. Hij laat weten dat het samenwerkingsverband met SanomaVentures een volgende stap inluidt om Scoupy te laten groeien. De samenwerking met PostNL is meer gericht op het aan laten sluiten van talloze interessante aanbieders. Met de nieuwe samenwerking is het ook mogelijk om de consumenten in Nederland zo breed mogelijk te bereiken. Sanoma is als een van de grotere multimedia exploitanten van Nederland uitstekend in staat om ons miljoenen consumenten te laten bereiken. De naamsbekendheid van de app van Scoupy zal niet alleen enorm worden vergroot, maar ook de retailers brengen zich daarmee onder de aandacht van diezelfde miljoenen consumenten.

 

Verder groeien

Herman Kienhuis werkt als investment director bij SanomaVentures. Hij laat weten dat meer dan de helft van de consumenten in Nederland over een smartphone beschikt. De smarpthones worden steeds vaker gedurende het winkelen gebruikt. Bijvoorbeeld om informatie over een product te vinden door de Kieskeurig Productchecker app te gebruiken of om met de Scoupy app op zoek te gaan naar speciale aanbiedingen. Sanoma Media heeft een voortrekkersrol op het gebied van mobiele marketing producten. Daardoor kan een groot deel van de consumenten in Nederland bereikt worden. De groeimarkt van de mobiele kortingsbonnen was al langer onderdeel van ons toekomstbeleid. Met de uitstekende start van de applicatie van Scoupy en met de visie om verder te groeien, is de participatie van SanomaVentures zeker relevant te noemen.

 

Scoupy applicatie

De Scoupy app is gratis en geeft consumenten de gelegenheid om in de eigen omgeving toegang te krijgen ruime drieduizend originele kortingsacties. Aan de kortingsacties zijn tweeduizend locaties gekoppeld, variërend van horeca tot winkels. De app is officieel gelanceerd in oktober 2011 en inmiddels al meer dan 150.000 keer gedownload door iPhone en Android gebruikers. Vanuit Amstelveen wordt er met vijfentwintig medewerkers enthousiast gewekt aan het verder uitbouwen van het concept en het aan laten sluiten van ondernemers, retailers en bedrijven op het gebied van vrijetijdsbestedingen.

 

Scoupy

De media ondernemers Pierre Karsten, Olivier Slot en Valentijn Bras hebben Scoupy in augustus 2011 opgericht. GFP BV is onder meer uitgever van de Nationale Postcode Loterij Voordeelagenda en dit bedrijf participeert sinds maart 2012 in het bedrijf. Sinds de maand september heeft ook Netwerk VSP een minderheidsbelang en nu is SanomaVentures er in oktober 2012 als investeerder bijgekomen.

 

SanomaVentures

Het Europees mediabedrijf Sanoma heeft het initiatief genomen om SanomaVentures op te richten met als doel om innovatieve ontwikkelingen met betrekking tot digitale informatie, educatie en entertainment met investeringen te ondersteunen. Ook het zakelijk netwerk, expertise en de media exposure worden daar uiteraard bij ingezet. De aandacht wordt vooral gericht op ondernemingen die voorbij de opstartfase zijn geraakt en verder willen groeien om producten te ontwikkelen op gebieden, zoals e-commerce, online consumer services smartphones, tablets, online advertising, e-learning, radio en televisie. SanomaVentures is met de Nederlandse tak gevestigd in Amsterdam en dit jaar van start gegaan. In september heeft het bedrijf nog een investering gedaan in Vault79.com.