Onderzoek naar de Gamma reclamefolder

De RCC ofwel de Reclame Code Commissie is in maart een spoedprocedure gestart tegen de bouwmarktgigant Gamma. Aanleiding voor de spoedprocedure is de verspreiding van een reclamefolder onder meer dan zes miljoen huishoudens. De reclamefolder zou namelijk te veel lijken op een aankondiging van de gemeente met betrekking tot de verscherping van controles op grofvuil.

De woordvoerster van de Reclame Code Commissie heeft het starten van de spoedprocedure bevestigd. Bij de commissie zijn klachten gemeld van onder meer gemeenten en burgers.

De gemeente Rotterdam heeft de omstreden folder van Gamma aangegrepen om de bewoners van de gemeente te wijzen op de bestaande regelgeving omtrent het aanbieden van sloop- en bouwafval. Aangezien Gamma toch het doel van het verspreiden van de folder al heeft bereikt en het Stadstoezicht van de gemeente Rotterdam het aanbod van bouw- en sloopafval controleert, kan er maar net zo goed op een positieve wijze gebruik worden gemaakt van de misleidende folder van de bouwmarkt. Dat liet een woordvoerster van de gemeentelijke reinigingsdienst Roteb weten.

Op 12 april zal de uitspraak van de commissie volgen en zal het dus snel duidelijk worden of de reclamefolder inderdaad in strijd is de reclamecode in Nederland.