Ondanks toenemende concurrentie groeit vanHaren

van harenDe bekende retailer vanHaren in de sector schoenen ondanks de toenemende concurrentie een groei weten te realiseren van zestig procent met de online webshop. Ook de fysieke winkels hebben het beter gedaan.

De omzet in de betreffende branche kende een daling van vier procent, maar bij van vanHaren werden er meer dan 6 miljoen paar schoenen verkocht. Dat is een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van het jaar 2011 en in aantallen ongeveer 275.000 paar schoenen. In 2011 waren er nog 136 filialen en in 2012 waren dat er drie meer. Als de online winkel daarbij wordt gerekend is vanHaren in Nederland op dit moment de grootste schoenenretailer.

 

Strategie

Er werden vijf nieuwe winkels geopend door vanHaren in 2012 en er gingen twee winkels dicht op minder rendabele locaties. Bovendien werden er ook nog eens twaalf winkels gemoderniseerd. In 2013 worden er vier nieuwe winkels geopend en gaat de modernisering verder voor 21 filialen. vanHaren opent in de Kalverstraat in Amsterdam een grote winkel met een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter en de overige winkels worden geopend in Nieuwegein, Gorinchem en Amersfoort.

Kortingen via app Scoupy

vanHaren is vorig jaar gestart met het aanbieden van mobiele kortingsbonnen via de Scoupy app en iedere consument die daar gebruik van maakt komt in aanmerking voor een speciale korting. Op Facebook heeft de winkel al meer dan 34.000 fans en dat is meer dan andere schoenenwinkels in Nederland hebben. Het netwerk van winkels in combinatie met de online winkel wordt gewaardeerd door consumenten. Tegenwoordig kan er ook mobiel gewinkeld worden bij vanHaren.

Netwerk VSP

De reclamefolder wordt door vanHaren op een efficiënte wijze gebruikt. Zo wordt er inzicht verkregen in de doelgroep en speelt het bedrijf daar flexibel op in. De mediamix wordt verder aangevuld door de promotionele acties.

Alle retailers kunnen profiteren van wat de Scoupy applicatie te bieden heeft.