Supermarkten erkennen meerwaarde van folder

jumbo-supermarktDe folders van de supermarkten kennen tegenwoordig veel aanbiedingen. Er is een analyse gemaakt door PCN Data van de folders uit de eerste zes maanden van 2012. Daaruit bleek dat deze folders veertien procent meer aanbiedingen hadden dan in de vergelijkbare periode van het jaar ervoor. Hoogvliet is overigens de folderkampioen van de aanbiedingen met elke week 115 aanbiedingen. Het aantal folderpromoties is in Nederland toegenomen met twee procent en kent wekelijks een totaal van 1.980 folderpromoties.

 

Meer folders van supermarkten

De supermarkten kennen de waarde van de folder, zoals Hoogvliet. De supermarktketen Jumbo heeft ook de meerwaarde ervan ingezien en niet langer worden alleen de lage prijzen als strategie gebruikt, maar dus ook de folder om producten onder de aandacht te brengen. In 2012 werden er in de folder van Jumbo elke week dertig aanbiedingen geplaatst.

 

Relatief gezien is het laatstgenoemde aantal nog weinig, wat ook geldt voor de aanbiedingen in de folder van Aldi, Boni en Poiesz. Albert Heijn merkt de toename van de promotiedruk en heeft in 2012 bijvoorbeeld vijftig procent meer artikelen in de folder opgenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Albert Heijn is wat dat betreft meer actief dan de gemiddelde supermarktketen.

 

Slim inzetten folderverspreiding

Ook u kunt slim inzetten op folderverspreiding door meteen met ons contact op te nemen.