Couponing wordt succesvol in Nederland

Tijdens het EK heeft Netwerk VSP voor de eerste verspreiding van het themacouponblad gezorgd en daarmee hebben de deelnemende retailers geweldige resultaten behaald. Het EK couponblad werd door de consumenten massaal gebruikt en in totaal zijn er ruim 23.000 coupons gebruikt. De oplage bedroeg anderhalf miljoen couponvellen en dat heeft dus tot een conversie geleid van ongeveer anderhalf procent. Een aantal van de retailers die eraan hebben deelgenomen, waren zo tevreden dat zij met het volgende couponblad met het thema Zomer ook hebben meegedaan.

 

Couponblad met zomerthema

In week 28 viel er weer een oplage van anderhalf miljoen stuks met twaalf zomercoupons in de brievenbussen van gezinnen met minderjarige kinderen. Een van de coupons gaf dertig procent korting op een verblijf in een stacaravan aan de kust van België en een andere coupon leverde 5 euro korting op bij bestellingen via Thuisbezorgd.nl. Andere coupons hadden betrekking op voordeel bij onder meer Center Pars, Bakker Bart, Yves Rochers, Wunderland, Zalando, Bol.com, Pixum. Stedentrips.nl en the Amsterdam Dungeon.

 

Online coupons

In de maand oktober zal het Netwerk VSP opnieuw een couponblad verspreiden met herfst als thema. Het herfst couponblad is ook online te vinden, waarbij de de click trough methode gehanteerd wordt. Dat betekent dat een consument het couponblad online kan zien en vervolgens meteen kan worden doorgeleid naar de website van de aanbieder van de betreffende coupon, waar het product online kan worden aangeschaft.