Efficiëntie folder wordt vergroot door folderverspreiding door drukwerkverspreider

huisaanhuisfolders4
Het is voor ondernemers, die als reclame ongeadresseerd drukwerk bij de consumenten te bezorgen, aan te raden om daarvoor een drukwerkverspreider in te schakelen voor de folderverspreiding. Door te folderen wordt er door elk bedrijf een grote doelgroep bereikt in de eigen omgeving. Een goede folder alleen is niet voldoende, ook de verspreiding moet in goede banen verlopen om de doelgroep te kunnen bereiken.

De effectiviteit van een reclamefolder is van diverse aspecten afhankelijk en daarom is het raadzaam om een drukwerkverspreider in te schakelen. Professionele drukwerkverspreiders kunnen namelijk adviseren bij het realiseren van een verspreidplan, waar er gebruik kan worden gemaakt van segmentatie naar onder meer inkomen, sociale klasse, eigen woningbezit en samenstelling van het huishouden. Overigens kunnen bedrijven zelf ook dergelijke gegevens achterhalen via bijvoorbeeld de website van cbsinuwbuurt.nl.

Het inschakelen van een drukwerkverspreider kost geld, maar de hoogte van het bedrag is onder meer afhankelijk van het tijdstip, de adressen en de folder zelf. Een drukwerkverspreider heeft altijd informatie nodig over de oplage, gewicht en omvang van de folder, maar ook van de termijn van bezorging en het tijdstip van bezorging om een kostenraming te kunnen maken.